Лагер в Балчик 2019

Ученици от ПГ по земеделие бяха на лагер в град Балик от 1.07 до 06.07.2019г. по проект: Развитие на туристическия потенциал, опазване и популяризиране на общото наследство, между община Генерал Тошево и  община Мурфатлар, Румъния. В този тематичен лагер участваха общо 20 деца от гр. Генерал Тошево и 20 деца от гр. Мурфатлар.

В рамките на лагера децата посетиха Историческия и Етнографския музей в град Балчик, както и Двореца на румънската кралица Мария и Ботаническата градина в Балчик. Учениците имаха възможност да рисуват, да изработват сувенири от природни материали, плакати и други творчески дейности.

В четвъртък беше организирана вечер на приятелството под надслов: „Ден на културното многообразие”, която започна с изпълнение на народни песни и танци от двете области и се превърна в истинско надиграване между българската група и гостите от Румъния. Динамично, красиво и изпълнено с национална гордост събитие, по време на което децата установиха, че не сме чак толкова различни.

Ходенето на плаж и участието в многобройни плажни игри изпълваха свободното време. Прибрахме се освежени, пълни с емоции, богати с нови приятелства. Очакваме с нетърпение тематичния лагер в Мурфатлар през месец септември.

Pin It on Pinterest