Европейска Олимпиада по Статистика

Учениците на Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ за пореден път доказаха, че могат, знаят и се борят с предизвикателствата пред тях е се класираха за втория национален кръг на Европейската олимпиада по статистика, организирана от МОН и НСИ.

Прочетете повече

Поезия на Камъка

Учениците в рамките на проект „Ръка за ръка със семейството за интеркултурно професионално образование, създаващо лидери“ от П. Г. по земеделие „Тодор Рачински“, се включиха в аранжирането на експонатите за гостуващата изложба „Поезия на камъка“ съвместно с Исторически музей – гр. Генерал Тошево.

Прочетете повече

Занимания по Интереси

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ слага началото на дейностите по програмата „Занимания по Интереси“ финансирана от Министерството на Образованието и Науката. Училището предлага общо седем клуба по различни тематични области с цел развитие на ключовите компетентности на учениците.

Прочетете повече

Интеркултурно професионално образование

Директорът на музея госпожа Цветелина Христова запозна учениците с традициите и обредите, свързани с коледните празници, типични за Добруджа, както и с ритуалите и символиката на ромския празник Банго Васил, наречен Ромската Нова година. Учениците научиха много нови неща.

Прочетете повече

Pin It on Pinterest