Висококласен 3D принтер!

ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ се превръща в хъб на дигитализацията и новите технологии в сферата на образованието. Училището е оборудвано с професионален 3D принтер от висок клас, за да могат учениците практически да прилагат и визуализират всичко научено

Прочетете повече

Връчване на дипломи 2021 година

На 22.06.2021 година от 10:00 часа, в Заседателната зала на Професионална гимназия „Тодор Рачински“ се проведе тържествено връчване на Диплом за средно образование, Свидетелство за професионална квалификация, Сертификати за прием от университети, Грамоти и много национални и международни награди.

Прочетете повече

Успешно представяне на НС по счетоводство!

В конкуренцията на икономически гимназии от цялата страна и ученици от специалност „Оперативно счетоводство“, учениците на ПГ по земеделие „T. Рачински“ се представиха успешно на организираното от МОН националното състезание по счетоводство, което се проведе в гр. Бургас.

Прочетете повече

Честито, олимпийци! Успяхме!

В публичния конкурс за участие в Европейския кръг, нашите ученици от VIII клас бяха избрани сред първите пет финалисти на национално ниво, като ще имат възможността да представят България на финалния кръг в който ще участват всички финалисти в Европа.

Прочетете повече

Европейски финал по статистика!

Отборът на Професионална гимназия по земеделие „Т. Рачински“ на Европейски финал! Учениците от VIII „а“ клас се класираха за финалния кръг на Европейската олимпиада по статистика. Жанет Георгиева, Момчил Буюклиев, Иво Димитровс заеха четвърто място във финалното класиране.

Прочетете повече

Състезание по финансова грамотност

Днес в Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ се проведе национално състезание по Финансова грамотност. Участие взеха наши ученици от 8, 9 и 10 клас. Тук ще може да намерите и верните отговори на въпросите върху които бе работено.

Прочетете повече

Второ място за статистически плакат в България

В конкуренция от 34 отбора от цялата страна нашите ученици от X ”a” клас от ПГ по земеделие „Т. Рачински“ – Генерал Тошево завоюваха престижното второ място на Националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат, организиран от НСИ.

Прочетете повече

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“

Децата се обучават на чинове с образите на видни българи. Изобразени са и географски карти, известни цитати и исторически събития. Всеки кабинет е тематично обзаведен, а учениците и техните преподаватели разчитат на интерактивни дъски и нов дигитален начин на преподаване.

Прочетете повече

Весели празници!

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ ви пожелава весели празници. Нашите учители и ученици са изработили специални поздрави за вас. Тази година Дядо Коледа отново успя да ни посети и да зарадва нашите деца с големи подаръци. Весели Празници!

Прочетете повече

Пореден успех по „Счетоводство“

Симона Николова от XII а клас зае трето място на националната университетска олимпиада за ученици, секция „Счетоводство“, организирана от ИУ Варна. За постигнатия резултат, тя получава оценка Отличен 6,00 при кандидатстване в ИУ Варна и се освобождава от една семестриална такса.

Прочетете повече

Pin It on Pinterest