Семейство – училище – общество

ПГЗ „Т. Рачински” представи есе на тема „Децата днес – сами или самотни” – Теодора Щерева – VІІІ клас и презентация на тема „Свещената връзка в семейството и какво става когато тя се разпадне” – Иван Йорданов – VІІІ клас.

Прочетете повече

Военен полигон гр. Шабла

Ученици от XI a клас посетиха военния полигон в гр. Шабла, където имаха възможността да се запознаят с въоръжението на българската армия. Децата разглобяваха и сглобяваха автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“. Разгледаха радиолокационни станции, ракетни установки и друга военна техника.

Прочетете повече

Среща с колегите от Търговище и Попово

В сряда 10 април 2019г., ПГЗ „Тодор Рачински“ – гр. Генерал Тошево бе домакин на среща с цел обмяна на добър опит, практики и иновации. На срещата присъстваха директори и учители от две професионални гимназии в Попово и Търговище.

Прочетете повече

Министър Красимир Вълчев посети ПГЗ „Тодор Рачински“

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес Генерал Тошево. Повод за визитата бе инспектирането на строително-монтажните работи, които текат в момента, по сградата на Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ както и среща с учители от общината.

Прочетете повече

Злато и Бронз от НС „Млад Фермер“

Прекрасно представяне на НС „Млад фермер“ 2019г. В състезанието взеха участие 28 професионални гимназии. Антонио Митков спечели три златни медала и злато в модул „Механизация на селското стопанство“ Самуил Иванов – два бронзови медала и бронз в модул „Растениевъдство“.

Прочетете повече

Световния Ден на Гората

Иновативна Професионална Гимназия по Земеделие „Тодор Рачински“ участва в мащабно залесяване на общински терен по случай Световния ден на гората в Генерал Тошево. Учениците от П. Г. по Земеделие се включиха в засаждането съвместно с общината и детските градини в града.

Прочетете повече

Международен Конкурс за Статистически Плакат 2018 – 2019

Учениците на Иновативна ПГ по Земеделие „Тодор Рачински“ за пореден път доказаха, че знаят, могат и се борят с предизвикателствата пред тях и заеха престижното 8-мо място на Националния кръг в Международния конкурс за статистически плакат, организиран от Международната асоциация (IASE).

Прочетете повече

Гофрети по Лиежки с Клуб „Креатив“

Клуб „Креатив“ при Иновативна Професионална Гимназия по Земеделие „Тодор Рачински“ – гр. Генерал Тошево, представя първата си рецепта на тема Френска Кухня. Клубът, който е на тема Дигитална Креативност, сам подготвя както своите онлайн публикации, така и самите рецепти и ястия.

Прочетете повече

Европейска Олимпиада по Статистика

Учениците на Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ за пореден път доказаха, че могат, знаят и се борят с предизвикателствата пред тях е се класираха за втория национален кръг на Европейската олимпиада по статистика, организирана от МОН и НСИ.

Прочетете повече

Занимания по Интереси

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ слага началото на дейностите по програмата „Занимания по Интереси“ финансирана от Министерството на Образованието и Науката. Училището предлага общо седем клуба по различни тематични области с цел развитие на ключовите компетентности на учениците.

Прочетете повече

Pin It on Pinterest