Национално състезание по статистика 2020

Отново успешно представяне на учениците на ПГ по земеделие „Тодор Рачински” на Европейската олимпиада по статистика за ученици.

В конкуренцията на 1090 ученици от 114 училища и 43 града в България, разпределени в 412 отбора, учениците на ПГ по земеделие „Тодор Рачински” отново показаха знания и умения в състезанието по статистика.

Състезанието се проведе в два етапа, а учениците бяха разделени в две категории : Категория А – ученици от Х – ХII клас и Категория Б – ученици от VIII – IX клас. В първия етап учениците решаваха тест, а във втория всеки отбор трябваше да направи анализ на статистически данни под формата на презентация въз основа на подготвена за олимпиадата база със статистически данни в областта на туризма.

Първия етап на националния кръг завършиха успешно 226 отбора от Категория А и 82 отбора от Категория Б.

Във втория етап презентации направиха 185 отбора от Категория А и 64 отбора от Категория Б.

Учениците на ПГ по земеделие „Тодор Рачински” отново се представиха най-добре сред училищата в област Добрич. Отбор RACHINSKIC в състав: Красимира Николова, Жени Димитрова и Янислава Куртева от 9 а клас заеха 19-то място в конкуренцията на 82 отбора. Отбор RACHINSKIB в състав: Симона Николова, Димитрина Великова и Василка Тодорова от 11 а клас, заеха 33-то място от 226 отбора от цялата страна в категория А. Успешно се представиха и другите отбори от 12а клас, както и 9а клас. Ментори на отборите бяха преподавателите: Ангел Ангелов и София Ангелова. Методическа помощ оказаха и преподавателите Станислав Георгиев и Янка Стоянова.

За пореден път показахме, че обучението в ПГ по земеделие „Тодор Рачински” е на много високо ниво.

Pin It on Pinterest